Ads Top

Waarde inboedel bij veel Nederlanders onbekend

De meeste Nederlanders weten niet wat hun inboedel waard is. Zo blijkt de suikerpot van tante Lies een antieke zilveren brandewijnskom uit 1772 te zijn met een verzekeringswaarde van 2.500 euro. Federatie TMV (branchevereniging voor taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken) organiseert op 9 november 2013 de Nationale Taxatie Dag. Hiermee wil de Federatie het belang van een juiste vervangingswaarde van roerende zaken én een goede verzekering onder de aandacht brengen.
De Nationale Taxatiedag vindt in zes musea tegelijk plaats. Een team van taxateurs taxeert kosteloos voorwerpen zoals goud, zilver en sieraden, kunst en toegepaste kunst, klokken en horloges en Art Deco. Bij een aantal musea zijn er gespecialiseerde taxateurs op het gebied van bijvoorbeeld klassieke motorvoertuigen of Perzische tapijten aanwezig. Zo is in het Centraal museum ook een taxateur aanwezig op het gebied van papiergeld, munten, oude effecten en historische documenten.
Naast een team van taxateurs is in elk museum een adviseur van Deloitte aanwezig, bij wie u informatie kan inwinnen over erf- en schenkingsaspecten van kunst en antiek. De federatie TMV is voor de Nationale Taxatiedag een samenwerking aangegaan met Deloitte, vanwege de grote ervaring van dit kantoor op het gebied van fiscale en juridische vraagstukken met betrekking tot kunst en antiek.
De Nationale Taxatie Dag vindt plaats op zaterdag 9 november van 11.00 tot 16.00 uur. De participerende musea zijn het Bonnefantenmuseum te Maastricht, het Centraal Museum te Utrecht, het Cobramuseum te Amstelveen, het Drents Museum te Assen, het Historisch Museum Haarlem te Haarlem en het Zeeuws Museum te Middelburg.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.