Ads Top

Recordaantal Nederlanders stapt online over

Maar liefst 83 procent van de Nederlanders die afgelopen jaar een nieuwe zorgverzekering afsloot deed dat online. Voor 25- tot 34-jarigen is overstappen via internet vrijwel de enige gebruikte methode: 98 procent van deze groep wisselde online van zorgverzekeraar, 12 procent van hen geeft aan dat het liefst op een tablet te doen.
Dat blijkt uit onderzoek van online advertentienetwerk zanox, uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties. Zo’n 35 procent van de respondenten geeft aan de afgelopen drie jaar minimaal één keer overgestapt te zijn. Daarbij bleken telefonisch overstappen (17 procent) en een overstap per post (1 procent) sterk aan populariteit te hebben ingeboet.
Volgens het onderzoek van zanox zou het overstappercentage voor 2014 hoog uit kunnen vallen: half oktober denkt 20 procent van de respondenten erover om te switchen, 39 procent twijfelt nog. Uit cijfers van het online advertentienetwerk in voorgaande jaren blijkt dat pas in de laatste twee weken van december de meeste zorgverzekeringen via internet worden afgesloten.
De lagere zorgpremies zouden dit jaar een bijdrage kunnen leveren aan een recordaantal consumenten dat van zorgverzekeraar wisselt. Een lagere basispremie is voor 66 procent van de 250 ondervraagden de belangrijkste reden om over te stappen. Onder meer de Achmea Groep en DSW hebben reeds aangekondigd hun basispremie te verlagen met respectievelijk 8,30 euro en 7,50 euro per maand.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.