Ads Top

Prepaid creditcard blijkt zo lek als een mandje

Pinnen op kosten van een ander. Dat kan met de 3V-kaart, zo ontdekte de redactie van Kassa. De 3V-kaart is bedoeld om veilig mee te betalen. Als je de kaart telefonisch opwaardeert dan blijkt het systeem peperduur en zo lek als een mandje.
Wie een creditcard onveilig vindt, kan betalen met een debitcard. 3V biedt de mogelijkheid om geld vóóraf te storten op een speciale betaalkaart. Zo kom je niet in het rood te staan. De 3V-kaart kan opgewaardeerd worden op verschillende manieren, bijvoorbeeld via de telefoon, op de website beltegoed.nl en daar gaat het mis.
In de reportage is te zien hoe een nietsvermoedende vrouw ineens honderden euro's moest betalen voor haar telefoonrekening. Het bleek dat haar zoon een 3V-kaart had aangeschaft. Door de kaart telefonisch op te waarderen op beltegoed.nl via zijn moeders telefoon kreeg zij de rekening. Het geld wordt vervolgens gestort op de 3V-kaart. Daarmee kan bijvoorbeeld online worden betaald. Met een vouchercode kan de betaalkaart worden geactiveerd. Dan kan er geld worden gepind bij een geldautomaat. De rekening verschijnt later op de telefoonfactuur. Ook een redacteur van Kassa kon zonder problemen met de 3V-kaart geld uit de automaat halen op kosten van de telefoonrekening van de VARA. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.