Ads Top

Euromunt moet pas naast zich dulden

Koning Willem-Alexander siert de nieuwe Nederlandse euromunt. Zijn beeltenis zal minder van hand tot hand gaan dan die van zijn moeder. Ook kleine bedragen gaan we steeds vaker afrekenen met de pas en met de mobiele telefoon.
Er komt een tijd dat zelfs Dagobert Duck niet meer in een bad met munten zal zwemmen. We rekenen steeds vaker af met pin. Contactloos betalen, met pas of mobiele telefoon, komt daar in de loop van 2014 bij. Intussen is wel de nieuwe munt geïntroduceerd, met daarop de beeltenis van Koning Willem-Alexander. Fotograaf Erwin Olaf maakte het ontwerp. De nieuwe munten komen in de tweede helft van januari in omloop.
Het ontwerp van Erwin Olaf siert acht munteenheden: 1, 2 en 5 eurocent, 10, 20 en 50 eurocent, en de 1 en 2 euromunt. In Nederland betalen we nog nauwelijks met munten van 1 en 2 cent. De meeste winkeliers ronden contante betalingen af op 5 eurocent. Eerder dit jaar gingen in de Europese Commissie ook stemmen op om betalingen met munten van 1 en 2 cent af te schaffen. De productie en verspreiding van deze munten is verlieslatend en weinig mensen rekenen ermee af.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.