Ads Top

De Rabobank en het Libor-schandaal

sitestat
Hoeveel vertrouwen hebben mensen nog in de grote banken? Hoeveel mensen zijn van plan hun Rabobank-rekening op te geven? EenVandaag staat zaterdag volledig in het teken over de gebeurtenis die de bancaire wereld opnieuw op haar grondvesten doet schudden: Rabobank moet een gigantische boete van 774 miljoen euro betalan voor het manipuleren van de zogeheten Libor- en Euriborrente.
Het EenVandaag Opiniepanel doet, naar aanleiding van het Libor-schandaal, onderzoek naar het vertrouwen in de banken en in de Rabobank in het bijzonder. Dertig medewerkers waren daarbij betrokken, topman Piet Moerland trok direct zijn conclusies en trad af. Het ging deze week als een schokgolf door de financiële wereld, en hoe denken de leden van het panel over deze fraudezaak, en in hoeverre is de reputatie van de Rabo beschadigd?
Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoogleraar ontwikkelingseconomie Irene van Staveren neemt ons mee in een historisch overzicht van bankschandalen, feiten en cijfers en een korte geschiedenis van de Rabobank. De boerenleenbank stond lange tijd bekend als oerdegelijk en betrouwbaar, en was ook lang de tegenpool van de 'snelle' jongens van bijvoorbeeld ABN Amro en ING.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.