Ads Top

ING Verbouwwijzer geeft inzicht hoe verbouwing te financieren

ING introduceert vandaag de Verbouwwijzer die gebruikers snel en persoonlijk inzicht geeft in de mogelijkheden hoe een verbouwing het beste gefinancierd kan worden. De tool is bedoeld voor koopwoningbezitters en huurders die voornemens zijn om te gaan verbouwen. De keuze voor de betaling van de verbouwing wordt gemaakt op basis van drie criteria: de laagste kosten voor de verbouwing, de laagste maandlasten en hoe snel je met de verbouwing kunt en wilt beginnen. De gebruiker bepaalt zelf welke criterium het zwaarst weegt.
Koopwoningbezitters en huurders krijgen inzicht in wat het beste past bij hun persoonlijke situatie: kun je het beste spaargeld inzetten, of eerst sparen en dan beginnen met verbouwen. Of is het verstandiger om een lening af te sluiten zodat direct met de verbouwing gestart kan worden? En als je dan leent, kan dat dan via een persoonlijke lening of is het voordelig om juist de hypotheek te verhogen.
Gebruikers kunnen de berekening op basis van hun overwegingen aanpassen en opnieuw laten berekenen: bijvoorbeeld 3 jaar sparen en 3 jaar lenen versus 3 jaar sparen en 8 jaar lenen. Zo krijgen gebruikers spelenderwijs inzicht.
NG biedt met tools als de Verbouwwijzer, Afloswijzer en Hypotheek Stresstest gebruikers inzicht en overzicht in hun financiële situatie om basis daarvan zelf een bewuste keuze te maken. Meer informatie is te vinden op:  http://www.ing.nl/particulier/lenen/index.aspx

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.