Ads Top

Meer Nederlanders verhogen eigen risico zorgverzekering

Ruim dertien procent van de Nederlanders kiest bij de zorgverzekering in 2014 voor een verhoogd eigen risico. Hiervan verhoogt het merendeel - 10,4 procent - het eigen risico naar het maximale bedrag van 860 euro. Het overige deel wordt verdeeld over de andere kiesbare schalen (460, 560, 660 en 760). Dit blijkt uit de zorgvergelijker van ZorgWijzer.nl die in november door ruim 30.000 Nederlanders is geraadpleegd.
Eind november vorig jaar had acht procent het eigen risico vrijwillig verhoogd voor de zorgverzekering. "De verhoging van ruim vijf procent met een jaar eerder valt te verklaren doordat Nederlanders steeds bewuster worden van het financiële voordeel die het kan opleveren. Ook durven zij meer risico te lopen, doordat het eigen risico in voorgaande jaren niet boven het minimale bedrag is uitgekomen" licht Bart Koenraadt - initiatiefnemer van ZorgWijzer.nl - toe.
Het minimaal verplichte eigen risico is voor 2014 vastgesteld op 360 euro wat een verhoging is van 10 euro ten opzichte van 2013. Het voordeel van het verhogen van het een eigen risico is dat de verzekerde een korting op de premie ontvangt die kan oplopen tot 25 euro per maand; een besparing van 300 euro op jaarbasis.
Van de Nederlanders die deze maand de zorgvergelijker hebben ingevuld kiest 58 procent een zorgverzekering zonder tandartsverzekering. Voor diegene die zich wel aanvullend willen verzekeren voor tandheelkunde zijn de twee meest beperkte dekkingen het vaakst gekozen. Twaalf procent kiest namelijk voor een dekking van 75 procent op maximaal 250 euro en ruim tien procent voor 100 procent vergoeding op 250 euro.
Tot slot kiest bijna 18 procent voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze (een restitutiepolis). "De komst van budget naturapolissen van de grote verzekeraars zorgt ervoor dat veel Nederlanders kiezen voor een lage premie en nemen hiermee de beperktere zorgkeuze voor lief", aldus Bart Koenraadt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.