Ads Top

Interesse in speciale zorgverzekering voor studenten neemt af

Zorgverzekeraars hebben minder animo voor de speciale zorgverzekeringen voor studenten, blijkt uit een inventarisatie van Zorgverzekering.net. Dit komt door de invoering van de vereveningsbijdrage voor verzekeraars met betrekking tot studenten, dat door Edith Schippers in 2014 wordt ingesteld.
Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) hebben bij Zilveren Kruis Achmea een contract lopen tot en met eind december 2014. Aon is adviserend makelaar en heeft in samenwerking met het ISO en de LSVb de website Studentengoedverzekerd.nl gelanceerd. Deze website biedt studenten de beste ziektekostenverzekering.
Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft besloten de vereveningsbijdrage voor verzekeraars met betrekking tot studenten te verlagen met ingang van 2014. Hierdoor is de doelgroep studenten minder interessant geworden voor verzekeraars. Dit beaamt Harm Mulder, Senior Client Manager van Aon, aan Zorgverzekering.net. "De verevening heeft voor de zorgverzekeraar zeker consequenties. De winst zal lager uitpakken omdat de inkomsten op de basisverzekering naar beneden gaan. Het betekent echter niet dat wij samen met het ISO en de LSVb onze pijlen niet meer gaan richten op studenten, want zij blijven een belangrijke doelgroep door de premie en de kwaliteit die wij hen bieden."
Daarbij zegt Mulder dat de verevening op dit moment geen invloed heeft op de zorgverzekering voor studenten. "Voorlopig merken zij hier niets van. Eén keer in de drie jaar onderhandelen wij namens het ISO en de LSVb over onze samenwerking en dat gaat in 2014 weer gebeuren. Misschien dat de premie dan omhoog gaat, maar dat kunnen we nu nog niet zeggen."
Ook National Academic is een zorgverzekeraar die zich richt op studenten, hoewel hoger opgeleiden in het algemeen een groter onderdeel van hun klantenkring vormt. Het valt de verwachten dat de verevening ook op deze partij invloed heeft, maar volgens Rob Schaeffer, communicatie manager van National Academic, is dit niet juist. "De verevening heeft weinig invloed op ons als zorgverzekeraar. Echter zullen veel verzekeraars bij hun eigen doelgroep blijven en daardoor zullen er niet significant veel meer samenwerkingen plaatsvinden."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.