Ads Top

Interpolis maakt onderlinge uitwisseling dekkingen mogelijk

Verzekeraar Interpolis maakt het voor mensen mogelijk om binnen het gezin fysiobehandelingen uit te wisselen als ze tekort komen met het aantal behandelingen waarvoor ze individueel zijn verzekerd. De aanvullende verzekering 'MeerZeker' maakt dat mogelijk. Deze stap past in de visie van de verzekeraar dat mensen zich vooral moeten verzekeren voor zorgkosten.
"Het gebeurt dat één van de volwassenen in een gezin de fysiobehandelingen niet gebruikt en de ander juist tekort komt. Dat lossen we op door ze samen te voegen", zegt Interpolis-directeur Arné van den Boom. Hij geeft aan dat dit past bij de visie van Interpolis: verzeker alleen wat je zelf niet kunt betalen. "Vroeger wilde men alles verzekeren, maar mensen begrijpen heel goed dat we dat allemaal niet kunnen blijven betalen. Zo kunnen mensen zich afvragen of ze nog wel een bril moeten verzekeren of dat ze die kosten zelf dragen. Door vooral zorgkosten te verzekeren die je zelf niet kunt betalen, kunnen we de toenemende zorgkosten per gezin terugdringen en meer kwaliteit bieden", aldus Van den Boom.
De verzekeraar lanceert voor 2014 een basisverzekering van 92,03 euro zonder vrijwillig eigen risico. Dit is een daling van ongeveer 90 euro per jaar. De basisverzekering met maximaal vrijwillig eigen risico van 500 euro gaat 71,19 euro kosten. De genoemde prijzen zijn inclusief 10% korting voor Rabobankklanten.
Na de hypotheek, geeft een gemiddeld gezin aan ziektekosten het meeste geld uit. "Dat kan anders", aldus van den Boom. "Interpolis heeft de niet direct noodzakelijke zorgkosten uit haar polis geschrapt, zoals de bril en reisvaccinaties. Daar zijn andere kwaliteitsdekkingen voor in de plaats gekomen die mensen echt nodig hebben. De dekking voor medische spoedeisende hulp in het buitenland bijvoorbeeld. Daarvan denken mensen dat die 100% wordt vergoed, maar in veel landen is de zorg veel duurder dan in Nederland en dan moet je soms fors bijbetalen, zoals in de Verenigde Staten. Wij zorgen dat mensen nu volledig gedekt zijn, zodat iedereen ook echt goed verzekerd en onbezorgd op vakantie kan.'
In de aanvullende MeerZeker-verzekering is ook een belangrijk aantal kind-gerelateerde dekkingen opgehoogd. Zoals orthodontie. Dat kan vele honderden euro's per jaar schelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.