Ads Top

Crowdfunding als oplossing voor MKB

Het grootste Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl heeft een speciale welkomstactie voor MKB klanten van Deutsche Bank. In april dit jaar heeft Deutsche Bank aangekondigd dat zij niet meer de juiste bank is voor circa 14.000 MKB bedrijven. Nog in 2014 wil Deutsche Bank een passende oplossing hebben gevonden voor deze MKB klanten met alleen een rekening-courant en rekening-courant krediet.
Dit besluit brengt een aantal van de ondernemers in een lastige situatie aangezien Nederlandse banken momenteel nauwelijks krediet verschaffen aan het MKB. Dit heeft te maken met enerzijds de gevolgen van de crisis, anderzijds strengere regelgeving op Europees niveau. Daarbij lopen veel ondernemers bij andere banken tegen hogere tarieven aan of gaan zij gebukt onder de recessie. Ze krijgen daardoor geen financiering vanwege slechte bedrijfsresultaten. Deze situatie kan uiteindelijk leiden tot faillissement.
Deutsche Bank laat weten dat Geldvoorelkaar.nl een goed alternatief is voor het deel van de klanten met een kredietbehoefte. Martijn van Schelven, oprichter van Geldvoorelkaar.nl, over de situatie: “Serieuze MKB relaties bieden we een uitstekend alternatief voor hun bedrijfskrediet. We zijn dan ook blij dat Deutsche Bank hierin actief meedenkt met haar klanten.” De klanten van Deutsche Bank krijgen bij Geldvoorelkaar.nl als welkomstactie 40% korting op hun publicatiekosten.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.