Ads Top

PNOzorg beste zorgverzekeraar 2013

PNOzorg is door bezoekers van ZorgWijzer.nl uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar van 2013 dankzij een gemiddeld rapportcijfer van een 8,5. Op de tweede plaats is Salland geëindigd met een 8,4 en op een gedeelde derde plek staan ONVZ en DSW met een score van 8,3. De top vijf wordt gecompleteerd door de 8,2 van FBTO. Dit blijkt uit onderzoek van ZorgWijzer.nl onder 938 respondenten die hun beoordeling hebben achtergelaten bij een van de 39 zorgverzekeraars.
De verzekeraars zijn op vier verschillende onderdelen beoordeeld, namelijk de hoogte van de zorgpremie, de service, de mate van zorgkeuze en de aanvullende mogelijkheden die aangeboden worden.
De top vijf zit erg dicht tegen elkaar aan, maar PNOzorg blinkt uit in service, zorgkeuze en aanvullend met gemiddeld een 9. Voor premie scoort de verzekeraar het laagst, namelijk een 7. PNOzorg is dan ook niet een prijsvechter en vandaar dat de lagere beoordeling voor dit onderdeel te verklaren is.
De eerste vier zorgverzekeraars (PNOzorg, Salland, ONVZ en DSW) vallen overigens allen niet onder de “big four” (Achmea, VGZ, CZ en Menzis) die negentig procent van de markt in handen hebben. Dit is opvallend te noemen, aangezien hiermee wordt aangetoond dat kleinere verzekeraars beter worden gewaardeerd door hun klanten. FBTO – van Achmea – is de enige zorgverzekeraar die wel een van de vier grote vertegenwoordigd in Nederland.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.