Ads Top

350 miljoen extra voor MKB-investeringen

Voor MKB-ondernemers die willen investeren heeft de Rabobank 350 miljoen euro extra beschikbaar gekregen van de Europese Investerings Bank (EIB). Met deze EIB faciliteit ondersteunt de EU het herstel van het MKB in Europa. MKB-ondernemers die voor de financiering van hun investering behoefte hebben een bancair-krediet en die voldoen aan de EIB-criteria kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,6%.
Ondernemers merken dat de kosten voor MKB-financieringen toenemen. De rente loopt voorzichtig op en de hogere risico's die worden veroorzaakt door het huidige economisch klimaat leiden tot hoger  tarief op kredietverlening. "Dankzij de EIB-lening 'zakelijk lenen met korting' kunnen we MKB-ondernemers die voor een bedrag tussen de 250.000 en 12,5 miljoen euro willen lenen helpen.  Door deze extra steun wordt het MKB gestimuleerd te blijven investeren in een gezond bedrijf en daarmee in een gezonde Nederlandse economie", aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven Rabobank Nederland. 
Voor de MKB-kortingsregeling komen MKB-bedrijven in aanmerking die minder dan 250 medewerkers hebben. De totale investering mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen en de looptijd van de lening ligt tussen de 2 en 10 jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.