Ads Top

Prijs weegt te zwaar bij zorgverzekering

Slechts 2 procent van de Nederlanders stapt komend jaar zeker over naar een andere zorgverzekering. We blijven liever zitten waar we zitten, uit angst dat we de verkeerde keuze maken, stelt emeritus hoogleraar Fred van Raaij.
Uw tijd gaat nu in: heeft u een restitutiepolis, of een naturapolis? De helft van de Nederlanders moet op deze vraag het antwoord schuldig blijven. Volgende vraag: betaalt u te veel of te weinig voor uw ziektekostenverzekering? Bij zorgverzekeringen is de nadruk op prijs te groot, vindt Fred van Raaij, emeritus hoogleraar economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg. “Dat argument is veel te dominant.”
Uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van patiëntenfederatie NPCF blijkt dat korting de belangrijkste reden is voor mensen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Het gaat daarbij vooral om collectiviteitskortingen via werkgever, vakbond of een vergelijkingssite. Over de vrijheid om bijvoorbeeld zelf ziekenhuizen uit te kiezen, maken mensen zich veel minder druk. Hetzelfde geldt voor het imago van de verzekeraar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.