Ads Top

Lage premie doorslaggevend voor overstap

Om de komende weken de laatste ‘zwevende kiezers’ voor zich te winnen, zullen de zorgverzekeraars in Nederland extra hun best moeten doen. Volgens Cendris, onderdeel van PostNL, maakt een op de vier Nederlanders op dit moment de overweging om over te stappen van zorgverzekering in 2014.
De steeds lager wordende prijzen van verschillende verzekeringen, spelen een grote rol bij het maken van een gerichte keuze. Voor veel Nederlanders is het op dit moment handig om zich op de hoogte te laten stellen van andere mogelijke verzekeraars die hen wellicht beter kunnen bedienen. “Het is belangrijk dat daarbij niet alleen gelet wordt op de verschillen tussen de premies”, aldus Sophie van der Zee van Zorgverzekering.net. Naast het kostenplaatje, is ook de dekking van de verzekering en de service die geboden wordt dus van belang. Zorgverzekeraars doen er goed aan de focus daar de komende weken op te leggen.
Dit is met name het geval wanneer de prijzen van de verzekeraars nauwelijks van elkaar verschillen. De potentiële klanten zullen zich dan des te meer bezig houden met andere mogelijkheden en voordelen die een bepaalde verzekeraar biedt. Veel Nederlanders weten op dit moment al wat ze zoeken in een zorgverzekeraar als het om de dekking gaat, dus het lijkt verstandig voor de zorgverzekeraars om daar op in te spelen. Uit het onderzoek van Cendris is tevens gebleken dat transparantie van groot belang geacht wordt. Maar liefst 55 procent van de ondervraagden stapt niet over als de huidige verzekeraar helder is over wat er te verwachten valt voor het komende jaar.
Toch blijken er nog veel mensen te zijn die tot op het laatste moment overgehaald kunnen worden. Dat verschijnsel komt ook terug op social media zoals bijvoorbeeld Twitter. Daar is te zien dat veel mensen zich bezig houden met wat voor hen de beste optie is. Er worden veel vragen gesteld aan ervaringsdeskundigen over zorgverzekeringen zoals Zilveren Kruis Achmea en Anderzorg. “Het is goed dat consumenten kritisch zijn en nadenken over hoe zij een zo gunstig mogelijke premie kunnen combineren met een goede dekking”, aldus Van der Zee van Zorgverzekering.net.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.