Ads Top

Nationale-Nederlanden introduceert 'hypotheektoezegging'

Nationale-Nederlanden introduceert op 11 november de hypotheektoezegging voor starters. Dat is vooraf financiële duidelijkheid en de toezegging voor een hypotheek. Hiermee krijgen startende huizenkopers inzicht in wat ze kunnen lenen en een comfortabel gevoel dankzij de toezegging voor een hypotheek van Nationale-Nederlanden. Met dit certificaat op zak kunnen starters met een zeker gevoel een bod doen op een woning en versterken ze hun uitgangspositie. De financiering is immers binnen handbereik.
"Wij zien dat starters op de woningmarkt eerst op zoek gaan naar een woning, een bod uitbrengen en vervolgens de financiering op orde willen brengen," aldus Erik Muetstege, CEO Nationale-Nederlanden Bank. "Dit brengt een hoop stress met zich mee. De praktijk wijst uit dat niet altijd duidelijk is of starters een hypotheek kunnen krijgen en dus een huis kunnen kopen. Als Nationale-Nederlanden willen we starters hierbij helpen door vooraf duidelijkheid te scheppen."
Met de hypotheektoezegging geeft Nationale-Nederlanden starters voordat ze op zoek gaan naar hun droomhuis inzicht in het financiële plaatje en een toezegging op een hypotheek. Daarmee draait Nationale-Nederlanden het proces om en doet het de acceptatie voor een groot gedeelte al vooraf. Bovendien krijgen huizenkopers direct inzicht in wat ze maximaal kunnen lenen bij Nationale-Nederlanden.
Starters kunnen de hypotheektoezegging aanvragen via de onafhankelijk hypotheekadviseur of een adviseur van Nationale-Nederlanden. De hypotheektoezegging is een certificaat dat zes maanden geldig is. Aan het certificaat zijn geen kosten verbonden, maar de adviseur zal wel kosten rekenen voor het advies. Op het moment dat de starter zijn droomhuis heeft gevonden en een bod wil uitbrengen, neemt hij contact op met zijn adviseur om het maximale hypotheekbedrag op dat moment te bepalen.
"Hiermee verstevigen starters hun uitgangspositie," aldus Muetstege. "Starters kunnen nu gerichter zoeken, met een zeker gevoel een bod doen op de woning en met de hypotheektoezegging op zak snel schakelen. Dit alles kan een voordeel opleveren ten opzichte van de verkopende partij of mogelijke andere bieders. Maar het belangrijkste is dat starters zich met een gerust gevoel kunnen richten op het vinden en kopen van hun droomhuis. En juist in deze tijd verdient dat alle aandacht."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.