Ads Top

Kosten voor vermogensbeheer lopen flink uiteen

Bij Alex Vermogensbeheer betaal je na twintig jaar beleggen ruim 9000 euro meer kosten dan bij de Rabobank. Het grote verschil in kosten zorgt ervoor dat het uiteindelijke vermogen na twintig jaar een stuk lager uitvalt: ruim €16.000 bij een inleg van €25.000. Dat blijkt uit onderzoek van Kassa en de Vereniging van Effectenbezitters.

Nu de spaarrente steeds verder wegzakt en de beurskoersen in de lift zitten keren veel consumenten terug naar de beurs. Vermogensbeheerders, zoals Robeco One, Evi van Lanschot en Alex Vermogensbeheer, proberen met kant-en-klare producten particuliere beleggers over de streep te trekken om te gaan beleggen.

Bij vermogensbeheer wordt jouw geld belegd, zonder dat je steeds om toestemming wordt gevraagd. Je geeft de vermogensbeheerder dus de opdracht en bevoegdheid om jouw geld te beleggen. Aan de hand van vragenlijsten wordt bepaald in welk profiel je valt en welk risico daarbij hoort. Bij een profiel hoort een portefeuille die is samengesteld uit onder andere aandelen en obligaties, afhankelijk van welk risico je wilt nemen. Jaarlijks worden door de vermogensbeheerder kosten in rekening gebracht voor het beheren van jouw vermogen. Dat gaat meestal om een percentage dat over jouw totale opgebouwde vermogen. Sommige aanbieders rekenen nog indirecte kosten die vooraf niet duidelijk zijn. Een voorbeeld daarvan is handelskosten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.