Ads Top

OBS De Wilgenstam is Beste Beleggersklas van Nederland

Leerlingen van de wetenschapsklas van OBS De Wilgenstam uit Rotterdam krijgen na een spannende strijd de titel ‘Beste jonge beleggers van Nederland’. Zes weken lang speelden 20 basisscholen uit de regio Rotterdam het spel Beleggr met als doel om deze felbegeerde titel te krijgen en 1.000 euro te winnen voor een zelf gekozen goed doel. Vandaag ontvangen zij de cheque voor het goede doel.

Beleggr, een initiatief van Robeco in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam, draait om het zo verantwoord mogelijk beleggen in aandelen. Tijdens de zes weken durende spannende klassenstrijd voor de groepen 7 en 8 van de basisschool, hebben de kinderen veel geleerd over geld en beleggen.  Elke klas begon met een virtueel kapitaal van 1.000 euro, waarvan zij aandelen konden kopen van tien verschillende fictieve bedrijven. Op basis van nieuwsitems werd in de klas bediscussieerd of het nieuws invloed had op de aandelen en of de aandelenmix moest worden aangepast. De winnaar is die groep die het meest verantwoord heeft belegd. Dit is gemeten aan de hand van de behaalde winst, de bijsturing op basis van nieuws en de mate van risico die de leerlingen namen.

Het doel van Beleggr is om kinderen al jong financieel bewust te maken, omdat dit de basis is voor zelfredzaamheid in de toekomst. In het spel leren kinderen de principes van beleggen: inschatting van risico’s, spreiding en vanuit een langetermijnvisie handelen. Beleggr is een groot succes gebleken. De kinderen van de 20 basisscholen weten nu niet alleen wat beleggen in aandelen betekent, ze zijn er ook erg enthousiast geworden. Het spel was op vele manieren spannend en leerzaam: begrijpend lezen, rekenen, een strategie bedenken, keuzes maken en samenwerken in de klas. Het speciaal ontwikkelde boekje ‘Een goed Belegde Boterham’ was hierbij een goed hulpmiddel. Ook de beschikbare hulplijnen naar experts van Robeco werden veelvuldig gebruikt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.