Ads Top

Bert Bruggink treedt eind 2015 terug uit raad van bestuur Rabo

De raad van bestuur van de Rabobank wordt uitgebreid met een Chief Risk Officer, die verantwoordelijk wordt voor het risico-management van de bank. De bestaande functie van Chief Financial & Risk Officer wordt gesplitst. De raad van commissarissen gaat in de komende periode op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie van Chief Risk Officer en van Chief Financial Officer. Kandidaten van binnen en buiten de bank komen in aanmerking.

Bert Bruggink heeft besloten om terug te treden bij de splitsing van de functie, maar zal de gecombineerde taken blijven vervullen totdat voor beide nieuwe functies geschikte kandidaten zijn gevonden en benoemd. Hij zal zijn derde en laatste termijn als lid van de raad van bestuur dus niet geheel uitdienen. Na zijn terugtreding zal hij in dienst blijven van de Rabobank als adviseur van de raad van bestuur.

Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: “Met het splitsen van de CFRO-functie brengen we de samenstelling van de raad van bestuur in lijn met wat bij andere financiële instellingen in binnen- en buitenland gebruikelijk is. De raad van commissarissen respecteert het besluit van Bert Bruggink om op termijn terug te treden, zodat wij de wervingsprocedure en de daarop volgende transitie zorgvuldig kunnen doorlopen. Wij zijn Bert zeer erkentelijk voor de enorme toewijding, kennis, kracht en relativering waarmee hij Rabobank in de afgelopen elf jaren als bestuurslid heeft gediend en zijn verheugd dat wij op zijn expertise en ervaring kunnen blijven vertrouwen.”
 
Bert Bruggink: "Ik werk al mijn hele carrière bij de Rabobank. Ik beschouw het als een voorrecht dat ik met zeer deskundige collega’s een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van de bank. De Rabobank is in al die jaren door verschillende fasen gegaan en ik ben trots op onze huidige financiële robuustheid. Gegeven het feit dat de basis van de Rabobank sterk en kwalitatief goed is en nu gekozen is voor de splitsing van de CFRO-taken, is dit voor mij een natuurlijk moment om mijn terugtreden aan te kondigen, zodat de bank de zoektocht naar kandidaten kan starten. Ik zal zorgen voor een zorgvuldige overdracht van mijn taken en inwerking van mijn opvolgers.”  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.