Ads Top

Restschuldfinanciering nu ook voor nieuwe klanten mogelijk

Vanaf vandaag is het ook voor nieuwe hypotheekklanten van ABN AMRO mogelijk een (eventuele) restschuld mee te financieren tegen het reguliere tarief, zonder extra opslag.

Tot nu toe was het alleen voor bestaande klanten mogelijk om restschuld mee te financieren. De bank hoopt op deze manier de doorstroming op de woningmarkt verder te bevorderen.

Frans Woelders, algemeen directeur Retail Banking: ‘Bijna de helft van de jonge woningbezitters heeft een restschuld, maar vaak onvoldoende eigen middelen om die mee te financieren. Zij kunnen hierdoor niet doorstromen net nu de woningmarkt aantrekt. Met dit aanbod willen wij hen op weg helpen naar hun volgende woning’.

De bank biedt klanten de mogelijkheid tot 115% marktwaarde van de woning te financieren inclusief restschuld. Voorwaarde is dat de klant de lasten moet kunnen dragen. Restschuldfinanciering is zowel met NHG als zonder NHG mogelijk.

Op dit moment staat ongeveer een kwart van de huizenbezitters ‘onder water’. 80% van de woningbezitters met een restschuldfinanciering bij ABN AMRO is tussen de 30 en 45 jaar oud. De gemiddelde restschuldfinanciering is 30.000 euro.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.