Ads Top

Dijsselbloem maakt kinderen wegwijs in wereld van het geld

“Maak een plan voor wat je met je geld wilt doen. Dwing jezelf te kiezen welk deel van je geld je direct wilt uitgeven en welk deel je wilt sparen voor dingen die je in de toekomst wilt hebben.” Die tip gaf minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de zestig basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 die donderdag 12 maart in het kader van de Week van het Geld aanwezig waren bij een speciale kinderpersconferentie.

Leerlingen van groep 7 en 8 stellen tijdens de kinderpersconferentie in het kader van de Week van het geld vragen aan minister Dijsselbloem.

“Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Dus denk goed na over wat je ermee doet”, hield de minister de kinderen voor. En dat is ook zijn uitgangspunt bij het beheren van de staatskas, zei hij in antwoord op een vraag. “Ook voor de overheid geldt dat niet alles kan. En in de politiek moeten duidelijk keuzes worden gemaakt waar het geld van de staat wel en niet aan wordt uitgeven.”

Bij de bijeenkomst waren leerlingen van basisscholen uit het hele land aanwezig. De leerlingen kregen voor de kinderpersconferentie met de minister interviewles van RTL-verslaggever Frits Wester, die hen tips gaf hoe ze de minister het beste opmerkelijke uitspraken zouden kunnen ontlokken.

De kinderen, die allemaal schrijven voor de schoolkrant of website van hun school, hadden zich goed voorbereid op de kinderpersconferentie. Ze wilden graag weten hoeveel zakgeld de minister zelf vroeger kreeg, en wie bij hem thuis nu de geldzaken regelt. Maar daarnaast werden ook vragen gesteld over studieleningen, Griekenland, ABN Amro en het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Justitie en Veiligheid.

Dijsselbloem drukte de kinderen op het hart dat sparen in zijn ogen belangrijk is. Als kind vond hij dat zelf ook leuk om te doen. “Het is mooi om te zien dat je spaarpot voller wordt.” Ook nu spaart hij nog. “Bijvoorbeeld voor als er iets stuk gaat, zoals de wasmachine, of voor een vakantie.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.