Ads Top

Spotcap betreedt Nederlande markt

Spotcap, een online kredietverstrekker voor het midden- en kleinbedrijf en ZZP'ers, betreedt de Nederlandse markt. Spotcap heeft een `Credit Scoring´ systeem (algoritme) ontwikkeld, wat de huidige bedrijfsgegevens volledig automatisch analyseert. Hierdoor kan vaker, in vergelijking met traditionele kredietverstrekkers, een aanvraag worden goedgekeurd.

Volgens de Europese Commissie valt de meerderheid van het totale bedrijfsleven in Nederland onder het MKB. Zij zijn verantwoordelijk voor 60 procent van de omzet in het bedrijfsleven en 68 procent van de totale werkgelegenheid in Nederland. Bedrijven worstelen continu om toegang tot bedrijfsfinanciering te krijgen bij traditionele kredietverstrekkers, bijvoorbeeld omdat hun omvang te klein is of een financieel verleden ontbreekt.

De Kamer van Koophandel geeft aan dat ruim 60 procent van de MKB-ondernemers op zoek is naar alternatieve bedrijfsfinanciering en het verkrijgen van een MKB krediet als grootste obstakel beschouwen. Spotcap kan hen, binnen enkele minuten, voorzien van een snel en flexibel zakelijk krediet van 1.000 tot 100.000 euro. Dit kan bijvoorbeeld als overbruggingskrediet gebruikt worden wanneer er kortstondig behoefte is aan extra bedrijfskapitaal.

Om in aanmerking te komen voor een zakelijk krediet bij Spotcap dient het bedrijf geregistreerd te staan in Nederland, over een Nederlandse zakelijke betaalrekening te beschikken en meer dan een jaar actief te zijn.

Het aanvragen van een zakelijk krediet kan in drie stappen; registreer u op de website, upload eenvoudig recente belasting aangifte(s) of verbind als alternatief de zakelijke eBay- en binnenkort ook Bol.com account. Koppel tot slot de zakelijke betaalrekening.

Het algoritme analyseert de huidige bedrijfsgegevens en de kredietwaardigheid. Vervolgens krijgt de ondernemer te horen of de aanvraag is goedgekeurd. Dit proces neemt slechts enkele minuten in beslag, terwijl dit bij traditionele kredietverstrekkers weken kan duren. Vervolgens stelt Spotcap een niet bindend bod tot een krediet voor, waarbij het kredietlimiet en de kosten gecalculeerd zijn op basis van de kredietwaardigheid van het bedrijf. Na de bevestiging van de kredietvoorwaarden kunnen ondernemers het gewenste bedrag waar en wanneer ze willen opnemen.

Helaas worstelen bedrijven in Nederland om toegang tot een zakelijke financiering bij kredietverstrekkers te krijgen. Zo wordt de financieringsvraag van het midden- en kleinbedrijf relatief het meest afgewezen met meer dan 50 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.