Ads Top

Eerste 75 miljoen euro naar klein MKB


Een groep van negen verzekeraars en ABN AMRO heeft vanuit de vorig jaar juni aangekondigde samenwerking MKB Financiering de eerste 75 miljoen euro verstrekt aan het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het gaat om leningen tussen de 75.000 en 1 miljoen euro.

Op alle leningen die sinds 2014 zijn verstrekt en die binnen de afspraken vallen, delen ABN AMRO en de verzekeraars evenredig het risico en het rendement. In februari werd de mijlpaal van 75 miljoen euro kredietvolume bereikt.

De samenwerking MKB Financiering is één van de eerste gezamenlijke financieringsinitiatieven die zo snel en op deze schaal het MKB financiert. Hiervoor is door ABN AMRO en de verzekeraars Achmea, Aegon, a.s.r., Delta Lloyd, Generali, De Goudse, Nationale-Nederlanden, VIVAT Verzekeringen en VvAA in totaal 280 miljoen euro beschikbaar gesteld. De looptijd van de leningen bedraagt maximaal zeven jaar. Voor verzekeraars is de samenwerking een goede mogelijkheid om te investeren in het MKB in Nederland en voor ABN AMRO is het een nieuwe bron van funding en kapitaal.

Het kredietacceptatiebeleid en het kredietverleningsproces zijn bij deze financieringen niet anders dan anders. Er gelden dezelfde acceptatievoorwaarden, aan de voorkant blijft ABN AMRO gewoon het vertrouwde loket voor ondernemers in het MKB.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.