Ads Top

FIOD houdt accountant en partner aan voor belastingfraude

De FIOD heeft in de omgeving van Rotterdam twee mannen aangehouden die leiding geven aan een bedrijf dat software ontwikkelt voor accountants. De mannen worden verdacht van valsheid in geschrift en belastingfraude van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2012.

De verdenking is dat de mannen voor hun bedrijf vermoedelijk onjuiste aangiften omzetbelasting hebben opgemaakt en ingediend. Zij zouden hiervoor hebben geknoeid in de balansposten. Het nadeel door de fraude wordt geschat op ruim 200.000 euro. De FIOD heeft maandag de kantooradressen van de verdachten doorzocht. Hierbij is administratie in beslag genomen.

Eén van de twee verdachten is accountant. Hij geeft leiding aan het bedrijf. De andere man leidt klanten op om met de software te kunnen werken. De software  moet het voor klanten makkelijker maken om jaarstukken en belastingaangiften op te stellen.

Het onderzoek komt voort uit een controleproject van de Belastingdienst op balansposten voor het opgeven van omzetbelasting. Bij de controle van het bedrijf in de omgeving van Rotterdam werd geconstateerd dat er mogelijk sprake van fraude was. Hierna is het onderzoek gestart door de FIOD onder leiding van het Functioneel Parket.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.