Ads Top

'ING en anderen moeten voorbeeld ABN Amro volgen'

FNV Finance vindt het verstandig van de Raad van Bestuur van ABN Amro om af te zien van ruim een ton salarisverhoging. "Een wijs besluit dat navolging verdient van andere financiële instellingen. Het eerste schaap is over de dam, nu de anderen nog", reageert Carla Kiburg, cao-onderhandelaar en bestuurder FNV Finance.

Via een persverklaring liet de raad van bestuur van de ABN Amro weten vrijwillig af te zien van bijna 17 procent salarisverhoging vanwege de maatschappelijke verontwaardiging die dit opriep. Kiburg: "Eindelijk stelt men het  belang van de bank, haar klanten en haar medewerkers voorop. Wij vinden het van groot belang dat ook de andere raden van besturen in de financiële sector (ING, Nationale Nederlanden en Aegon) dit voorbeeld volgen, waardoor er een begin gemaakt kan worden met het herstellen van de schade. Het publiek moet weer vertrouwen kunnen hebben in de financiële sector." 

Daarnaast heeft FNV Finance per brief aan premier Rutte gevraagd de bewuste bonuswet aan te scherpen op gedragsaspecten die overeenkomen met de bankierseed. Kiburg: "Zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Ook een deel van onze leden heeft al positief gereageerd op deze stap van hun Raad van Bestuur."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.