Ads Top

10 tips waar je wat aan hebt bij je belastingaangifte

Marcel Piket van FiscAlert heeft voor VARA Kassa tips op een rijtje gezet die je zeker kan gebruiken bij het doen van je belastingaangifte.

Wie geen aangifte doet loopt namelijk het risico een belastingteruggaaf mis te lopen of, bij een naheffing, belastingrente te moeten betalen. Een paar voorbeelden van voordelen die je misloopt als je geen aangifte doet:

Ouders met kinderen kunnen recht hebben op extra korting op de te betalen belasting. Het gaat daarbij om de 'inkomensafhankelijke combinatiekorting' voor de minstverdienende of alleenstaande werkende ouder van maximaal €2133 en om de alleenstaande-ouderkorting van maximaal €2266.

Wie slechts een deel van het jaar heeft gewerkt (scholieren, studenten, herintreders, etc), kan recht hebben op een teruggaaf omdat de heffingskortingen nog niet volledig zijn verrekend bij de inhouding van loonbelasting.

Als je in loondienst bent en een wisselend inkomen had, kan er te veel belasting zijn ingehouden. Dat geld krijg je terug als je aangifte doet, maar doe je niets, dan verdwijnt het geld in de staatskas.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.