Ads Top

Geld uitgeven is kinderspel

Kinderen weten steeds beter hoeveel geld ze hebben. De grote meerderheid vindt het ook belangrijk om te sparen. En ze snappen dat zakgeld leergeld is. Hun ouders zijn alleen niet altijd consequent.

‘Ik weet altijd hoeveel geld ik heb.’ Dat zegt de helft van de kinderen in groep 5 tot en met 8 van de basisschool. In 2011 was dit nog 44 procent. Ook vindt 71 procent dat hij of zij goed met geld om kan gaan, blijkt uit een peiling van platform Wijzer in geldzaken in het kader van de Week van het geld. Koningin Máxima heeft de 5e editie van de Week van het geld geopend, die duurt van 9 tot en met 13 maart. Meer dan 90 organisaties werken samen om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Vertegenwoordigers van banken, verzekeraars en gemeenten geven samen ruim 5.000 gastlessen op scholen.
.
Volgens 4 op de 5 kinderen is het belangrijk om te sparen, blijkt uit het onderzoek. De spaarpot is bij kinderen nog steeds favoriet (76 procent) als de plek om geld te bewaren. De bank volgt met 55 procent en de portemonnee met 35 procent. Van de groep kinderen die spaart, heeft bijna twee derde een duidelijk spaardoel, van nagellak en een telefoonhoesjes tot games en spelconsoles.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.