Ads Top

VEB stelt ABN AMRO aansprakelijk voor te late informatievoorziening rond witwasschandaal

Beursgenoteerde ondernemingen moeten relevante informatie snel en toegankelijk beschikbaar maken voor beleggers. ABN AMRO vermeldde het feit dat het OM haar nu ook beschuldigd van schuldwitwassen pas in het laatste deel van het eigen jaarverslag. Bovendien had ABN AMRO deze nieuwe verdenking bekend moeten maken op een eerder tijdstip: het moment dat het OM haar informeerde over de aanvullende, ernstigere verdenking.

De VEB heeft ABN AMRO aansprakelijk gesteld voor de door beleggers geleden schade.

De verdenkingen van het Openbaar Ministerie tegen ABN AMRO als het gaat om witwassen gaan een stuk verder dan eerder gedacht. Het OM beschuldigt ABN AMRO nu ook van schuldwitwassen. ABN AMRO wist dus van mogelijke criminele activiteiten van klanten, maar trad hier onvoldoende tegen op.

Op vragen van de VEB geeft ABN AMRO geen afdoende antwoord waarom zij deze informatie heeft weggestopt achterin het jaarverslag: “In onder andere jaarverslagen is ten aanzien van dit onderzoek een vermelding gemaakt, zonder dat die informatie naar haar aard als uitputtend kan worden beschouwd. Deze disclosures staan op de gebruikelijke plaatsen en kunnen, naar zo ver wij begrijpen, goed gevonden worden.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.