Ads Top

Amsterdamse woningbelegging nog steeds relatief aantrekkelijk

Het verwachte directe rendement op een doorsnee Amsterdamse beleggingswoning is tussen het laatste kwartaal van 2019 en het laatste kwartaal van 2020 met 40 basispunten gedaald. Dit blijkt uit een analyse van het ING Economisch Bureau.

Oorzaken zijn de lagere huuropbrengsten en hogere woningprijzen. De rendementsdaling is vergelijkbaar met de daling van de rente op Europese 10-jaars staatsobligaties in dezelfde periode, maar flink kleiner dan de daling van het verwachte winstrendement op aandelen (-170 basispunten).

De invoering van de hogere overdrachtsbelasting voor woningbeleggers heeft het directe rendement op een Amsterdamse woning op 1 januari 2021 verder verlaagd (-40 basispunten). Woningbeleggers zullen de prijs die zij willen bieden voor een Amsterdamse koopwoning daarom naar verwachting naar beneden toe bijstellen. Dit zorgt voor neerwaartse druk op de Amsterdamse woningprijzen.
 
Sinds de tweede helft van 2019 dalen de huren in de Amsterdamse vrije huursector. Na het hoogtepunt in het derde kwartaal van 2019, is de gemiddelde huur vijf kwartalen op rij gedaald. In het vierde kwartaal van 2020 lag de huur gemiddeld op 22,2 euro, ofwel 6,1 procent lager dan het vierde kwartaal van 2019. Tussen 2014 en 2019 waren de huren in de Amsterdamse vrije sector met bijna 26 procent flink gestegen. Deze flinke toename heeft de vraag naar deze huurwoningen afgeremd en zorgt zo voor neerwaartse druk op de huren. Ook de coronacrisis heeft invloed gehad op de daling van de huren.

Het directe rendement op een gemiddelde Amsterdamse woning daalde van 3,9 procent in het vierde kwartaal van 2019 naar 3,5 procent in het vierde kwartaal van 20202. Het effect van de huurprijsdaling gedurende 2020 op het rendement is met 60 basispunten het grootst. Naast de daling van de huren heeft de stijging van de woningprijzen het rendement in 2020 verlaagd. De verdere daling van de rentes heeft in 2020 juist een positief effect gehad op het rendement.

2 opmerkingen:

 1. Hallo en welkom bij Spotcap Global Financial Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een Duitser en bied allerlei soorten leendiensten aan

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan om contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan, want we bieden uitstekende leendiensten over de hele wereld.

  We bieden allerlei leendiensten aan (Persoonlijke lening, Zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en daarnaast kunt u tot 15 miljoen euro lenen en verstrekken we leningen tegen een lage rente van 3% per jaar. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  Ik erken het feit dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest.Voor individuen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​aandelenlening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege hoge rente, onvoldoende onderpand, verhouding tussen schulden en inkomen, lage kredietwaardigheid of andere redenen

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties afronden waar en wanneer u maar wilt

  We bieden 24 uur per dag leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & we zullen u onmiddellijk helpen

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Uw financiële vrijheid ligt in uw handen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo allemaal, u bent op zoek naar een professionele binaire, forex- en Bitcoin-makelaar / -manager die u zal begeleiden en helpen bij het beheren van uw transactie en u zal helpen om binnen zeven dagen zinvolle winsten te maken, neem nu contact op met TD Ameritrade voor uw investeringsplan. om uw verloren investering in bitcoin / binair terug te krijgen Neem nu contact met hem op via whatsaap (+12166263236) of neem contact met hem op via zijn e-mailadres: (tdameritrade077@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.