Ads Top

BUX versnelt Europese uitrol met investering van $80 miljoen en nieuwe CEO

 

BUX heeft 80 miljoen dollar opgehaald bij een groep investeerders om de Europese expansie te versnellen. De nieuwe investeringsronde werd geleid door Prosus Ventures en Tencent.

Endeit Capital, ABN Amro Ventures, Citius en Optiver namen ook deel aan de ronde. Ook bestaande aandeelhouders HV Capital en Velocity Capital Fintech Ventures deden evenals in vorige ronden weer mee.

Na een succesvolle lancering van BUX Zero in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en België in 2020, wordt de internationale uitbreiding in 2021 voortgezet.

De afgelopen drie maanden zag BUX Zero het totale aangehouden vermogen verdubbelen. Het aantal actieve gebruikers verzesvoudigde gedurende 2020. Lage rentes op spaartegoeden, een afkavelend pensioenstelsel door de vergrijzing, en de flexibilisering van de arbeidsmarkt, zorgen onder de jongere generaties voor een groeiende belangstelling voor beleggen.

Yorick Naeff wordt de nieuwe CEO van BUX. Yorick, momenteel COO, was vanaf de start van het bedrijf verantwoordelijk voor alle operationele werkzaamheden. Hij volgt oprichter Nick Bortot op, die lid wordt van de raad van bestuur en in die hoedanigheid nauw bij BUX blijft betrokken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.