Ads Top

AFM: opnieuw veel meldingen over beleggingsoplichting

De AFM ontving opnieuw afgelopen jaar veel signalen over mogelijke beleggingsoplichting. Het aantal meldingen door particuliere beleggers over mogelijke misleiding of oplichting door buitenlandse beleggingspartijen is sinds 2019 enorm gegroeid. Daar waar de AFM tot 2018 ruim een handvol meldingen kreeg, zijn dat inmiddels honderden signalen over dubieuze praktijken.

In de signalenmonitor geeft de AFM tips om de werkwijze en trucs van zulke partijen te herkennen en financiële schade te voorkomen. Daarnaast ontving de AFM ook veel klachten over betaalrekeningen en bezwaren tegen de identificatieplicht bij financiële ondernemingen.

Consumenten en financiële ondernemingen stelden in de tweede helft van 2020 bijna 8700 vragen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij ontving en beoordeelde daarnaast 2732 signalen over mogelijk misstanden.

In de signalenmonitor doet de AFM een oproep aan ondernemingen om incidenten te melden. Dat kunnen incidenten zijn die een bedreiging vormen voor een integere bedrijfsvoering, zoals incidenten rond informatiebeveiliging. De AFM gebruikt deze meldingen om inzicht te krijgen in ontwikkelingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.