Ads Top

AFM: opnieuw veel meldingen over beleggingsoplichting

De AFM ontving opnieuw afgelopen jaar veel signalen over mogelijke beleggingsoplichting. Het aantal meldingen door particuliere beleggers over mogelijke misleiding of oplichting door buitenlandse beleggingspartijen is sinds 2019 enorm gegroeid. Daar waar de AFM tot 2018 ruim een handvol meldingen kreeg, zijn dat inmiddels honderden signalen over dubieuze praktijken.

In de signalenmonitor geeft de AFM tips om de werkwijze en trucs van zulke partijen te herkennen en financiële schade te voorkomen. Daarnaast ontving de AFM ook veel klachten over betaalrekeningen en bezwaren tegen de identificatieplicht bij financiële ondernemingen.

Consumenten en financiële ondernemingen stelden in de tweede helft van 2020 bijna 8700 vragen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij ontving en beoordeelde daarnaast 2732 signalen over mogelijk misstanden.

In de signalenmonitor doet de AFM een oproep aan ondernemingen om incidenten te melden. Dat kunnen incidenten zijn die een bedreiging vormen voor een integere bedrijfsvoering, zoals incidenten rond informatiebeveiliging. De AFM gebruikt deze meldingen om inzicht te krijgen in ontwikkelingen.

1 opmerking:

  1. @#Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
    E-mail: carlose78910@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.