Ads Top

Bijna 7 miljoen aangiftes binnen

De Belastingdienst heeft tot donderdag 8 april bijna 7 miljoen aangiftes binnengekregen, iets meer dan vorig jaar op die datum. Wie vóór 8 april aangifte heeft gedaan, krijgt sowieso vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. Maar de eerste mensen krijgen zelfs al deze maand duidelijkheid. Aangifte doen kan nog tot 8 mei.

Tot 8 april kwamen er 6,8 miljoen aangiftes binnen. Dat is iets meer dan vorig jaar tot die datum. In totaal verwacht de Belastingdienst deze aangifteperiode zo’n 9,4 miljoen aangiftes te ontvangen.

Door een storing in de eerste week van de aangiftecampagne was aangifte doen enige tijd wat beperkter mogelijk. Om mensen meer tijd te geven om aangifte te kunnen doen loopt de uiterste inlevertermijn nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei. Daarnaast werd ook de garantietermijn een week verruimd: iedereen die vóór 8 april aangifte deed (was 1 april), krijgt vóór 1 juli 2021 bericht.

De meeste inhoudelijke vragen die bij de BelastingTelefoon binnenkomen gaan over aftrekposten (denk aan eigen woning: het aftrekken van hypotheekkosten) en zorgkosten. Ook komen er relatief veel vragen binnen over sparen en beleggen.  

Opvallend is verder dat dit jaar de aangiftes vooral overdag binnen komen. In voorgaande jaren lag de piek vooral tussen 19.00 en 21.00 uur ‘s avonds. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat veel mensen als gevolg van de coronacrisis thuis werken.

Bij circa 8,3 miljoen mensen viel begin dit jaar een blauwe envelop op de mat: 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers kregen een brief om aangifte inkomstenbelasting te doen. De Belastingdienst raadt iedereen aan de vooraf ingevulde aangifte goed te controleren en waar nodig aan te vullen, vooral als er iets is gewijzigd in de persoonlijke situatie. Dat is dit jaar nog belangrijker, omdat deze aangifte terugkijkt op een bijzonder jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.