Ads Top

Den Haag duurste stad om je auto te verzekeren wegens meer diefstal

Den Haag is voor het tweede jaar op rij de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten, gevolgd door Amsterdam en Utrecht. Groningen blijkt de goedkoopste stad om een auto te verzekeren. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van onafhankelijke vergelijkwebsite Autoverzekering.nl naar de premies in de twaalf provinciale hoofdsteden en Amsterdam. Hagenezen betalen per jaar gemiddeld 119,56 euro meer dan Groningers.

Een verklaring kan worden gevonden in de toename van het aantal motorvoertuigdiefstallen en -inbraken in Den Haag, terwijl de landelijke tendens juist een daling laat zien.

Uit data van de politie blijkt dat in Nederland het totaal aantal motorvoertuigdiefstallen met 35 procent is afgenomen sinds 2015. Vergeleken met 2019 is vooral Maastricht een stuk veiliger geworden: daar daalde niet alleen het aantal diefstallen met 33 procent, ook het aantal inbraken in motorvoertuigen daalde met maar liefst 56 procent. Hierdoor staat de Limburgse hoofdstad niet meer in de top drie van duurste steden om een auto te verzekeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.