Ads Top

'Open Finance biedt kansen, mits klant beheer krijgt over eigen data'

 

Open Finance kan – mits met voldoende waarborgen omgeven en door de consument gewenst – aanzienlijke voordelen opleveren voor het financiële welzijn van de consument. Het combineren van financiële data kan een beter inzicht opleveren in de financiële situatie van klanten. Dit staat in het paper Naar data-gedreven digital finance - Keuzes voor een Open Finance framework dat de Nederlandse Vereniging van Banken heeft gepubliceerd.

Daarin beschrijft de NVB hoe Open Finance kan bijdragen aan innovatieve financiële diensten en wat de concrete voordelen voor klanten zijn.

Enkele aanbevelingen namens de sector zijn:

Creëer een breed raamwerk over verschillende sectoren heen voor Open Data.
Richt de reikwijdte van nieuwe voorstellen voor financiële dienstverlening op Open Finance op de hele financiële sector.
Kies voor totstandkoming van Open Finance voor minimale wetgeving voor de reikwijdte en toegang tot data, en gebruik maximale marktwerking voor daadwerkelijke inrichting van data-uitwisseling.
Creëer een gelijk speelveld tussen verschillende actoren.
Geen verdieping van verplichte data-deling voor de financiële sector, zonder verbreding naar andere sectoren.
Beperk Open Finance tot natuurlijke personen, in lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming.

1 opmerking:

  1. Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
    E-mail: carlose78910@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.