Ads Top

DNB gaat kennis depositogarantie onder publiek versterken

Vanaf donderdag 15 april gaat De Nederlandsche Bank, als uitvoerder van de Nederlandse Depositogarantie, in samenwerking met de banken het Nederlandse publiek informeren over depositogarantie. Het doel is om de kennis over depositogarantie te vergroten. Dit gebeurt met de nieuwe website voor het publiek www.depositogarantie.nl en korte video’s op sociale media die uitleg geven.

Eind 2020 was bijna 560 miljard euro aan geld op betaal- en spaarrekeningen bij Nederlandse banken beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Dat is bijna 50 miljard euro meer dan een jaar eerder. Vergeleken met voorgaande jaren is de toename van de spaar- en betaaltegoeden bij banken exceptioneel hoog. De belangrijkste oorzaak hiervoor is de coronacrisis. Tegelijkertijd blijkt uit recent onderzoek dat veertig procent van de Nederlanders niet of nauwelijks op de hoogte is van depositogarantie.

Reden te meer voor DNB en de banken om het publiek via de nieuwe website en video’s intensiever te informeren dat hun geld van 1 cent tot 100.000 euro automatisch beschermd is door depositogarantie. Dat betekent dat klanten de zekerheid hebben dat zij hun geld op betaal- en spaarrekening tot 100.000 euro bij een eventueel faillissement van de bank snel en automatisch terugkrijgen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.