Ads Top

Brand New Day stopt met haar levensverzekeraar


Brand New Day stopt met het aanbieden van bedrijfspensioenen en levensverzekeringen en gaat zich vanaf 1 april met haar bank volledig richten op de particuliere markt voor sparen en beleggen voor later.
 
Brand New Day Houdstermaatschappij N.V. (Brand New Day) heeft op 1 april 2021 de verkoop van haar 50 procent-belang in Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. (PPI) aan ASR Nederland N.V. (a.s.r.) afgerond. De PPI biedt bedrijfspensioenen aan op basis van een beschikbare premie. a.s.r. had al een belang van 50% in de PPI en is door de aankoop nu voor 100% eigenaar geworden. a.s.r. heeft Brand New Day € 70 miljoen betaald voor haar 50%-belang.

Het grootste deel van de verkoopopbrengst wordt geïnvesteerd in Brand New Day Bank om de groei van de spaar- en beleggingsrekeningen voor particulieren verder te versnellen. Van de 254 medewerkers van Brand New Day werken er 74 bij de PPI. Deze zijn per 1 april 2021 in dienst getreden bij a.s.r. Op termijn krijgt de PPI een andere naam.       
 
Brand New Day stopt ook met haar levensverzekeraar, Brand New Day Levensverzekeringen N.V. De verzekeringsportefeuille wordt, onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank, naar verwachting in april 2021 overgedragen aan Waard Leven. Daarna wordt de vergunning voor levensverzekeringen ingeleverd. Brand New Day is de afgelopen jaren hard gegroeid. Dat gold niet voor de verzekeringstak: omdat de focus vooral op de bank en de PPI lag en er maar één verzekeringsproduct werd aangeboden, is de verzekeringstak nooit een groot succes geworden.  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.