Ads Top

Consumenten betalen webwinkels, verzekeringen en huur het laatst

Eén op de drie Nederlanders ontvangt wel eens een aanmaning of betalingsherinnering van een webwinkel, zo blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van incassospecialist Arvato Financial Solutions. Maar liefst 20 procent van de respondenten in Nederland gaf aan een aanmaning van een webwinkel in eerste instantie bewust opzij te leggen of zelfs weg te gooien. Alleen betalingsherinneringen van de Belastingdienst blijven vaker liggen. 

Uiteindelijk betalen Nederlandse consumenten de Belastingdienst wel sneller dan andere schuldeisers: bij betaalachterstanden bij webwinkels, verzekeraars en verhuurders of woningcorporaties laten consumenten het vaker komen tot de inzet van een incassobureau voordat zij betalen of een regeling treffen.

Bij het opzijleggen van de herinnering of aanmaning speelt het moment een belangrijke rol. Op het moment van ontvangst kon meer dan de helft van de respondenten de rekening niet betalen en legde deze opzij om op een (voor hen) beter moment te voldoen. Daarnaast is het ook belangrijk passende oplossingen te bieden. Zo geeft 32 procent aan dat zij de rekening opzijschoven omdat de oplossing die werd geboden niet aansloot op hun persoonlijke situatie. Ook zijn geen keuze in betaalmogelijkheden of betaalafspraken en beperkte mogelijkheden voor contact met de organisatie veelgenoemde redenen voor het opzij leggen van herinneringen en aanmaningen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.