Ads Top

Van jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar belegt 42 procent, bijna een derde traditioneel en ruim een kwart in crypto

Uit een gezamenlijk onderzoek van Rabobank en Nibud onder jongvolwassenen blijkt dat 42 procent van de jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar belegt.

Traditioneel beleggen in aandelen, obligaties, fondsen en/of indextrackers is favoriet bij 31 procent van de jongeren. Ruim een kwart (27 procent) is in het bezit van cryptovaluta.

De voornaamste reden waarom jongvolwassenen beleggen, is om vermogen op te bouwen. En hoewel jongvolwassenen zelf aangeven dat je dit alleen moet doen als je voldoende kennis hebt, lijken zij dit zelf niet allemaal te hebben.

Van alle zelfstandig wonende jongvolwassenen die traditionele beleggingen hebben, geeft 28 procent aan minder dan 2500 euro aan spaargeld en/of beleggingen te hebben. Het onderzoek laat ook zien dat een forse meerderheid van de respondenten die traditioneel belegt (85 procent) dit doet om vermogen op te bouwen of voor het behalen van rendement. Een kleine meerderheid van 56 procent noemt (ook) de wat meer hobbymatige kant van beleggen als motivatie.
 
In het onderzoek komt verder naar voren dat cryptovaluta populair zijn onder jongeren: liefst 27 procent heeft ze in bezit. Jongvolwassen vinden cryptovaluta een minder goede manier van vermogensopbouw dan traditionele beleggingen. Ook vinden ze cryptovaluta een risicovollere manier van beleggen. Over het algemeen zijn mensen die beleggen, positiever over het type belegging dat zij zelf hebben, dan degenen die daar niet in beleggen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.