Ads Top

Van jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar belegt 42 procent, bijna een derde traditioneel en ruim een kwart in crypto

Uit een gezamenlijk onderzoek van Rabobank en Nibud onder jongvolwassenen blijkt dat 42 procent van de jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar belegt.

Traditioneel beleggen in aandelen, obligaties, fondsen en/of indextrackers is favoriet bij 31 procent van de jongeren. Ruim een kwart (27 procent) is in het bezit van cryptovaluta.

De voornaamste reden waarom jongvolwassenen beleggen, is om vermogen op te bouwen. En hoewel jongvolwassenen zelf aangeven dat je dit alleen moet doen als je voldoende kennis hebt, lijken zij dit zelf niet allemaal te hebben.

Van alle zelfstandig wonende jongvolwassenen die traditionele beleggingen hebben, geeft 28 procent aan minder dan 2500 euro aan spaargeld en/of beleggingen te hebben. Het onderzoek laat ook zien dat een forse meerderheid van de respondenten die traditioneel belegt (85 procent) dit doet om vermogen op te bouwen of voor het behalen van rendement. Een kleine meerderheid van 56 procent noemt (ook) de wat meer hobbymatige kant van beleggen als motivatie.
 
In het onderzoek komt verder naar voren dat cryptovaluta populair zijn onder jongeren: liefst 27 procent heeft ze in bezit. Jongvolwassen vinden cryptovaluta een minder goede manier van vermogensopbouw dan traditionele beleggingen. Ook vinden ze cryptovaluta een risicovollere manier van beleggen. Over het algemeen zijn mensen die beleggen, positiever over het type belegging dat zij zelf hebben, dan degenen die daar niet in beleggen.

1 opmerking:

 1. LENINGAANBIEDING VAN "NOVELTY FINANCE INC"

  Hallo!!! Heeft u een lening nodig? Zo ja, dan raad ik u aan om een ​​lening aan te vragen via Novelty Finance Inc.

  Mijn naam is Davina Claire, ik ben de financieel directeur van Novelty Finance en u kunt een lening aanvragen bij mijn bedrijf en binnen 24 tot 48 uur een lening op uw rekening hebben staan. Het is mij opgevallen dat veel mensen het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, de verhouding tussen schulden en inkomen, een lage kredietscore of andere redenen.

  Bij NOVELTY FINANCE bieden we financieringsoplossingen. Wij bieden alle soorten leningen aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden flexibele en meerdere leningopties, inclusief beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

  Voor vragen/vragen? - Stuur een mail naar [noveltyfinances@gmail.com] of bel / WhatsApp via: +447915601531]

  We streven ernaar om lenen gemakkelijk, gemakkelijk en betaalbaar te maken.

  Onze service is zeer snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt tot € 5 miljoen lenen tegen een gesubsidieerde rente van 3% per jaar. Wij zijn het juiste bedrijf om contact op te nemen als u dringend een lening nodig heeft.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer, onze service staat 24/7 voor u klaar. U kunt altijd en overal een lening aanvragen op uw eigen geschikte plek met uw telefoon of uw laptop, het enige wat u hoeft te doen is ons uw leningaanvraag te sturen via:
  E-mail: (noveltyfinances@gmail.com)
  WhatsApp/Telegram: +447915601531
  Telefoon: +447915601531

  We zijn altijd enthousiast om financiële steun te bieden.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.