Ads Top

FIOD en OM leggen beslag op meer dan 25 miljoen euro aan cryptovaluta in witwasonderzoek

De FIOD, Landelijke Recherche en het Openbaar Ministerie hebben naar eigen zeggen aan een combinatie van onderzoeken samengewerkt waarin de nadruk lag op het leggen van beslag op cryptowallets. Er is bij tientallen verdachten beslag gelegd op meer dan 25 miljoen euro aan cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum.

Het bezit en gebruik van cryptovaluta is legaal maar ook populair onder criminelen. De reden is dat criminelen cryptovaluta als anoniem ervaren en deze snel wereldwijd te verplaatsen zijn. Cryptovaluta worden dan ook veel gebruikt als betaalmiddel voor verschillende soorten van criminaliteit.

Tijdens het onderzoek is ook gebleken dat criminelen ongewenste koerswisselingen tegengaan door de cryptovaluta om te zetten in zogenoemde ‘stable coins’ zoals USDT. Dit zijn cryptovaluta waarvan de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Hiermee elimineren de criminelen de elementen van onzekerheid qua koersschommelingen.

Sommige van de verdachten komen uit Nederland anderen hebben een buitenlandse nationaliteit. Zij zullen, met inachtneming van geldende internationale afspraken, worden overgedragen aan de daartoe aangewezen buitenlandse autoriteiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.