Ads Top

Acceptgiro gaat verdwijnen

Currence, producteigenaar van Acceptgiro, heeft besloten om over ruim anderhalf jaar, op 1 juni 2023, te stoppen met het aanbieden en ondersteunen van dit 40 jaar oude papieren betaalproduct.

De belangrijkste aanleiding voor ons besluit is dat het gebruik van de gele Acceptgiro zeer snel terugloopt, met ongeveer 30 procent per jaar.

Steeds meer bedrijven en consumenten gebruiken liever andere, makkelijkere betaalmethoden. In 2023 zouden naar schatting nog maar 2 miljoen papieren Acceptgiro’s per post ter verwerking naar banken worden opgestuurd. Dat is per huishouden gemiddeld slechts één keer in de vier jaar één enkele Acceptgiro.

De Acceptgiro werd in 1977 ingevoerd en beleefde zijn glorietijd rond 1995, met 300 miljoen verwerkte Acceptgiroformulieren per jaar. Anno 2021 worden meer dan negen van de tien ontvangen Acceptgiro’s weggegooid en betalen de ontvangers de factuur of donatie liever via mobiel bankieren of internetbankieren.

Mede omdat zoveel Acceptgiro’s in de prullenbak van de ontvangers verdwijnen, zijn er steeds minder bedrijven en instellingen die ze nog versturen. De afgelopen 12 maanden daalde het aantal verzenders van Acceptgiro’s van 15.000 naar 7700.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.