Ads Top

Consument kan tot 640 euro besparen op zorgverzekering 2022

Er valt komend jaar nóg meer te besparen op je zorgverzekering dan in 2021. Doordat de premies voor 2022 verder uiteen lopen, kunnen consumenten gemiddeld tot bijna 640 euro per jaar besparen. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

In 2022 zijn de verschillen tussen de hoogste en laagste zorgpremies verder toegenomen. Geld.nl berekende de premieverschillen voor de meest voorkomende combinaties van zorgwensen die mensen hebben voor hun zorgverzekering. Bij een basisverzekering met het standaard eigen risico van 385 euro is het verschil tussen de laagste en de hoogste premie 536 euro per jaar. Dat was in 2021 nog 504 euro. Voor een basisverzekering met een eigen risico van 885 euro steeg het verschil van 444 euro in 2021 naar 560 euro per jaar.
 
Maar niet alleen bij de basisverzekeringen zijn de premieverschillen groot. Wie naast de basisverzekering ook één of meer aanvullende zorgverzekering(en) afsluit, kan honderden euro’s meer besparen door een goede vergelijking te maken. Verzeker je bijvoorbeeld negen behandelingen fysiotherapie of 250 euro aan tandartskosten mee, dan loopt het verschil tussen de laagste en hoogste premie uiteen van 529 tot 905 euro per jaar.
 
Geld.nl signaleert dat veel van de goedkoopste zorgverzekeringen gelijk zijn gebleven qua premie of soms zelfs goedkoper zijn geworden. De goedkoopste basisverzekering in 2022, de Selectief polis van ZieZo, is 1 euro per maand goedkoper geworden. Daarnaast zijn er ook nieuw goedkope, online zorgverzekeringen bij gekomen, zoals de Zorgverzekering Basis van FBTO en het nieuwe label VinkVink van Menzis.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.