Ads Top

Nieuwe woningwaarde-app helpt huizenzoekers

 

De almaar toenemende prijzen van koopwoningen lijken nog altijd geen maximum te hebben bereikt en kopers nemen in de huidige marktomstandigheden steeds meer financieel risico om de kans op een succesvol bod te verhogen.

Om woningzoekenden in hun jacht naar een koophuis te helpen bij het bepalen van een realistisch bod, is de app Taxatio ontwikkeld. Met deze app, die sinds kort te downloaden is, kunnen mensen gratis en ongelimiteerd de actuele woningwaardes van alle Nederlandse woningen opzoeken.

Gebruikers kunnen met behulp van de app Taxatio eenvoudig de belangrijkste gegevens inzien van een woning, zoals de geschatte woningwaarde, prijs per vierkante meter en de verwachte hypotheeklasten. Taxatio is in tegenstelling tot andere online tools voor waardebepaling gratis te gebruiken en biedt bovendien een ongelimiteerd aantal zoekopdrachten.

Huizen staan gemiddeld slechts drieënhalve week te koop, waardoor woningzoekenden in korte tijd zoveel mogelijk informatie moeten verzamelen om tot een realistisch bod te komen.

Op basis van de gegevens in de app krijgen verkopers een indicatie van de verkoopwaarde van hun huis, zonder dat zij hiervoor een verkoopmakelaar nodig hebben of een dure taxatie uit hoeven te voeren. In Amerika zijn vergelijkbare ‘real estate apps’, zoals Zillow en Redfin, al jaren populair.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.