Ads Top

DNB: Betere communicatie gewenst over acceptatie contant betalen

Consumenten betalen de boodschappen in winkels steeds vaker elektronisch. Bij 3 procent van de winkels hebben zij geen alternatief, omdat de winkelier een pin only beleid hanteert.

In het tweede kwartaal van 2021 heeft het bureau Locatus in opdracht van De Nederlandsche Bank een veldonderzoek uitgevoerd. Daarbij zijn in heel Nederland 5300 winkels, horecagelegenheden, bibliotheken en marktkramen bezocht. Betaaluitingen op stickers, bordjes en posters bij de winkelgevel, -deur of kassa zijn hierbij genoteerd. De meeste winkels (68%) hanteren geen betaaluitingen. Bij deze winkels mogen consumenten erop rekenen dat ze hun aankopen ook met contant geld kunnen afrekenen. 

Verder heeft 27 procent van de winkeliers een grote variatie aan promotiemateriaal waarmee betaling met de pinpas wordt gestimuleerd. Zo geeft 15 procent van de winkeliers een duidelijke voorkeur aan, bijvoorbeeld via stickers met ‘Pinnen ja graag’. Ook bij deze winkels mogen consumenten erop rekenen dat ze contant kunnen betalen. Daarnaast hanteert 12 procent van de winkeliers minder duidelijke betaaluitingen, zoals bijvoorbeeld ‘Betaal met pin’ of ‘PIN’. In dat geval is het voor de klant niet altijd helder of wel of niet met contant geld kan worden betaald.

Voor de goede werking van het betalingsverkeer is het van belang dat winkeliers op brede schaal contant geld blijven accepteren, zegt de DNB. Voor zover winkels toch geen contant geld accepteren is het belangrijk dat zij dat helder, bij de ingang van de winkel, aan de klant communiceren.

1 opmerking:

 1. LENINGAANBIEDING VAN "NOVELTY FINANCE INC"

  Hallo!!! Heeft u een lening nodig? Zo ja, dan raad ik u aan om een ​​lening aan te vragen via Novelty Finance Inc.

  Mijn naam is Davina Claire, ik ben de financieel directeur van Novelty Finance en u kunt een lening aanvragen bij mijn bedrijf en binnen 24 tot 48 uur een lening op uw rekening hebben staan. Het is mij opgevallen dat veel mensen het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, de verhouding tussen schulden en inkomen, een lage kredietscore of andere redenen.

  Bij NOVELTY FINANCE bieden we financieringsoplossingen. Wij bieden alle soorten leningen aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden flexibele en meerdere leningopties, inclusief beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

  Voor vragen/vragen? - Stuur een mail naar [noveltyfinances@gmail.com] of bel / WhatsApp via: +447915601531]

  We streven ernaar om lenen gemakkelijk, gemakkelijk en betaalbaar te maken.

  Onze service is zeer snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt tot € 5 miljoen lenen tegen een gesubsidieerde rente van 3% per jaar. Wij zijn het juiste bedrijf om contact op te nemen als u dringend een lening nodig heeft.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer, onze service staat 24/7 voor u klaar. U kunt altijd en overal een lening aanvragen op uw eigen geschikte plek met uw telefoon of uw laptop, het enige wat u hoeft te doen is ons uw leningaanvraag te sturen via:
  E-mail: (noveltyfinances@gmail.com)
  WhatsApp/Telegram: +447915601531
  Telefoon: +447915601531

  We zijn altijd enthousiast om financiële steun te bieden.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.