Ads Top

Coöperatie DELA en nieuwste fintech Kalo Bagijn helpen samen werknemers met financiële zorgen

 

Ruim 5 miljoen mensen hebben te weinig spaargeld om onverwachte kosten op te vangen, er zijn 11 miljoen bij het BKR geregistreerde kredieten en bijna 1 op de 3 Nederlandse huishoudens heeft moeite met het betalen van (rente)verplichtingen en aflossingen.

Het merendeel van de werkgevers ontdekt echter pas dat een werknemer financiële zorgen heeft als die ernstige betalingsachterstanden heeft of als er beslag is gelegd op zijn loon.

Om financiële problemen bij werknemers te helpen voorkomen of oplossen in een vroegtijdig stadium zijn twee factoren van belang: een vertrouwelijke omgeving en een oplossing, die direct voor financiële verlichting zorgt.

Fintech Salarise zorgt voor beiden: de goedkoopste leningen èn deze blijven volledig anoniem. De werkgever krijgt geen inzicht in de leningen van werknemers.

Omdat DELA niet alleen haar werknemers, maar elke werkende Nederlander een financieel gezond leven toewenst, doet DELA ook een kapitaalinvestering in Salarise. 'De dreigende schuldenproblematiek in Nederland is groot. Met deze unieke financiële oplossing, kunnen we samen bijdragen aan een gezonder leningklimaat in Nederland. Dit past tevens binnen onze ambitie als coöperatie ‘Draagt elkanders lasten’ om breder maatschappelijke impact te hebben en daarmee de solidariteit in Nederland te vergroten. Samen maken we mogelijk wat onbereikbaar is voor het individu,' vertelt Innovatiemanager Sanne Geurtsen van DELA.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.