Ads Top

ING Mobiel bankieren tien jaar oud


Vandaag is het alweer 10 jaar geleden dat de ING Mobiel Bankieren App werd gelanceerd. Tien jaar na de introductie van de app in 2011 is het aantal gebruikers in 2021 gestegen naar 5,3 miljoen.

Dagelijks wordt er zo’n 7,1 miljoen keer ingelogd op de app. Wekelijks worden er zo’n 5,3 miljoen betalingen via de app gedaan, wordt het Betaalverzoek zo’n 2,4 miljoen keer gebruikt, en wordt zo’n 9,5 miljoen keer met de mobiel in winkels betaald.

Deze groei zal naar verwachting ook de komende jaren verder doorzetten en geldt niet alleen voor ING-klanten. Voor het eerst gebruiken de meeste Nederlanders een mobiel bankieren app voor het regelen van bankzaken (57%). Dat blijkt uit de nieuwe Digitale Monitor van ING, een onderzoek naar digitaal bankieren onder ruim 1500 Nederlanders.

De gemiddelde leeftijd van de app-gebruiker bij ING is 45 jaar. Onder alle leeftijdscategorieën groeit het gebruik van de ING-app in populariteit. In de leeftijdscategorie 65-74 jaar maakt zo’n 58% van de klanten gebruik van de app. Dit aantal is in een jaar tijd met zo’n 8% gestegen (2020: 50%). Het afgelopen jaar is het gebruik het meest gestegen onder jongeren van 15-17 jaar (+10%). 18-24-jarigen maken op dit moment heeft meest gebruik van de ING Mobiel Bankieren App (92%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.