Ads Top

Grote generatieverschillen rondom beleggen


Een kwart van de Nederlanders belegt, maar de manier waarop ze dit doen verschilt per generatie. Dat blijkt uit het nieuwe financiële trendonderzoek ‘Whats Happening Finance’ van Ruigrok NetPanel onder 1132 Nederlanders.

Nederlanders die beleggen doen dit veruit het vaakst in traditionele beleggingsinstrumenten zoals aandelen (56 procent) of beleggingsfondsen (53 procent). Toch belegt maar liefst een kwart van de Nederlandse beleggers ook in cryptovaluta. Vooral onder jongere generaties die beleggen zijn cryptovaluta populair: 7 op de 10 beleggende Digitieners (18 t/m 24 jarigen) en ruim 1 op de 3 beleggende Millennials (25 t/m 39 jarigen) beleggen in crypto.

Nederlandse beleggers letten vaak op de kosten bij het kiezen van een beleggingspartij. Maar zij kijken ook regelmatig of de beleggingspartij een ruime keuze aan beleggingsmogelijkheden aanbiedt (28%), of het aanmeldproces eenvoudig is (26%) en of het de eigen vaste bank is (25%).

Jongere beleggers kijken relatief veel naar de sociale omgeving bij het kiezen van een beleggingspartij. Zo hecht 18 procent van de Nederlanders die belegt waarde aan de ervaringen van anderen in de eigen omgeving, terwijl dit voor 37% van de beleggende Digitieners het geval is. Ook kijken Digitieners (25%) en Millennials (22%) vaker naar online beoordelingen bij het kiezen van een beleggingspartij dan de gemiddelde Nederlander (13%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.