Ads Top

Stopzetten ondernemerskrediet bezorgt ABN AMRO-klant slapeloze nachten

ABN AMRO bezorgt ondernemers midden in de coronacrisis slapeloze nachten door hun zakelijk krediet stop te zetten. Als ze te weinig omzet draaien, mogen ze het krediet niet laten overnemen door een andere financier en moeten ze de lening binnen vijf jaar terugbetalen, zo meldt VARA Kassa.

Het bericht van de bank komt precies op het moment dat ondernemers hun vanwege de corona opgeschorte rente alsnog moeten betalen en er strengere coronaregels zijn afgekondigd, waardoor veel ondernemingen niet in staat zijn voldoende inkomsten te genereren en verder in de put raken.

De problemen zijn ook bekend bij de organisatie Shureluck die ondernemers bijstaat. Die adviseert bezwaar te maken tegen het stopzetten van het krediet en het rentebeleid van de bank. Zij bereidt momenteel een rechtszaak voor tegen ABN AMRO samen met advocatenkantoor Birkway om de teveel betaalde rente terug te krijgen. Inmiddels hebben zich 1600 ondernemers aangemeld.

Ondernemers hebben vaak tienduizenden euro's te veel rente betaald volgens Shureluck, omdat de rente niet de dalende marktrente heeft gevolgd, terwijl dat wel had gemoeten. In plaats daarvan heeft de bank ervoor gekozen om de opslag die ondernemers betalen vanaf 2008 juist fors te verhogen. Deze kostenopslag maakt deel uit van de berekende rente.

ABN AMRO erkent in een reactie de geschetste handelswijze dat ondernemers hun krediet onder voorwaarden kunnen omzetten naar dochteronderneming New 10. Dat kan wanneer zij kredietwaardig genoeg zijn en een minimale omzet hebben van 50.000 euro. 

Voor wie het niet lukt om het krediet in vijf jaar af te bouwen is volgens de bank maatwerk mogelijk.  Die mogelijkheid wordt alleen in de correspondentie met klanten niet genoemd.

1 opmerking:

 1. LENINGAANBIEDING VAN "NOVELTY FINANCE INC"

  Hallo!!! Heeft u een lening nodig? Zo ja, dan raad ik u aan om een ​​lening aan te vragen via Novelty Finance Inc.

  Mijn naam is Davina Claire, ik ben de financieel directeur van Novelty Finance en u kunt een lening aanvragen bij mijn bedrijf en binnen 24 tot 48 uur een lening op uw rekening hebben staan. Het is mij opgevallen dat veel mensen het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente, onvoldoende onderpand, de verhouding tussen schulden en inkomen, een lage kredietscore of andere redenen.

  Bij NOVELTY FINANCE bieden we financieringsoplossingen. Wij bieden alle soorten leningen aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden flexibele en meerdere leningopties, inclusief beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

  Voor vragen/vragen? - Stuur een mail naar [noveltyfinances@gmail.com] of bel / WhatsApp via: +447915601531]

  We streven ernaar om lenen gemakkelijk, gemakkelijk en betaalbaar te maken.

  Onze service is zeer snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt tot € 5 miljoen lenen tegen een gesubsidieerde rente van 3% per jaar. Wij zijn het juiste bedrijf om contact op te nemen als u dringend een lening nodig heeft.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer, onze service staat 24/7 voor u klaar. U kunt altijd en overal een lening aanvragen op uw eigen geschikte plek met uw telefoon of uw laptop, het enige wat u hoeft te doen is ons uw leningaanvraag te sturen via:
  E-mail: (noveltyfinances@gmail.com)
  WhatsApp/Telegram: +447915601531
  Telefoon: +447915601531

  We zijn altijd enthousiast om financiële steun te bieden.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.