Ads Top

'Nederlandse banken weren spaarders'

Wie zijn spaargeld bij een Nederlandse bank wil stallen, heeft steeds minder keuze en krijgt met steeds meer beperkingen te maken, ontdekt de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Steeds meer banken hebben een klantenstop of stellen ze een betaalrekening verplicht. 

Centraal Beheer accepteert sinds een paar maanden geen nieuwe spaarklanten meer en per 5 oktober stopte ook LeasePlan Bank met het accepteren van nieuwe klanten. Dit doen de banken omdat ze te veel spaargeld ontvingen. Banken moeten een groot deel van het spaargeld bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen en die rekent daarvoor een negatieve rente aan banken. Hierdoor is het voor de banken dus niet interessant om heel veel spaargeld te hebben.

Ook de Volksbank-labels (SNS Bank, ASN Bank en RegioBank) zijn sinds juni geen alternatief meer als je er nog geen klant bent. Je mag bij deze banken nu alleen nog een spaarrekening openen als je ook een betaalrekening of ander financieel product hebt bij de betreffende bank.

Wie een bestemming zoekt voor zijn of haar spaargeld en toch nog een beetje rente wil, komt door deze ontwikkelingen al snel terecht bij banken met een buitenlandse achtergrond. Denk aan Bigbank, Lloyds Bank of één van de banken die zijn aangesloten bij het spaarplatform van Raisin zoals Renault bank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.