Ads Top

Aanhoudingen na vervaardigen en handel in vals geld

Maandag 22 november doorzocht de politie onder meer in Almere acht woningen. Daarbij werden vier verdachten aangehouden. De grootschalige inzet is het resultaat van een langlopend onderzoek van de politie en het OM naar het vervaardigen en distribueren van vals geld.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte begin van dit jaar naar aanleiding van een aanzienlijke hoeveelheid valse biljetten in een postpakket een strafrechtelijk onderzoek. Het forensisch- en tactisch onderzoek, dat in samenwerking met de Nederlandse Bank werd uitgevoerd, leverde de informatie op dat de biljetten in meerdere landen binnen Europa waren uitgegeven.

De verdachten variëren in leeftijd tussen 16 en 31 jaar. Direct na de aanhoudingen vonden doorzoekingen plaats in acht woningen. Hierbij werden grote sommen vals geld, fabricagemateriaal en gegevensdragers in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten en zitten in de beperking. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.