Ads Top

'Gros particuliere beleggers kiest verkeerde broker'

Particuliere beleggers zijn met hun beleggingen beter af bij nieuwe gespecialiseerde brokers dan bij de grootbanken. Op de belangrijkste selectiecriteria - de prijs per order, handelsmogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, beleggingsinformatie en klantenservice - geven de specialisten de meeste grootbanken het nakijken.

Van alle banken en brokers is nieuwkomer MEXEM op bijna alle fronten de absolute winnaar. Toch kiezen particuliere beleggers lang niet altijd voor een gespecialiseerde broker, zo blijkt uit het 9e Nederlandse Brokeronderzoek van Beleggen.com naar de (online) effectendienstverlening van ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, BinckBank, MEXEM, Lynx, Bux, Easybroker en DeGiro.
   
MEXEM scoort op bijna alle terreinen een rapportcijfer 9. Alleen de gebruiksvriendelijkheid van het platform blijft iets achter met een 8. Ook de klantenservice van de broker is opvallend goed. Omdat de nieuwkomer ook de concurrentie op prijs aangaat, dalen de (gemiddelde) transactiekosten voor de particuliere beleggers nog steeds. Lynx en BinckBank eindigen op afstand als nummers twee (gemiddeld een 8) en drie (gemiddeld een 7), waarbij Lynx uitblinkt in klantenservice. BinckBank, ooit luis in de pels van de grootbanken, scoort op prijs een zware onvoldoende en neemt steeds meer het gedrag van diezelfde grootbanken over. DeGiro behoort met een 6,5 tot de middenmoot en scoort vooral op klantenservice onvoldoende.        

De grootbanken blijven net als voorgaande jaren onvoldoendes scoren. Vooral op klantenservice, de prijs per order, beleggingsinformatie en de gebruiksvriendelijkheid. Absolute verliezer op klantenservice is Bux met een rapportcijfer 3. BUX laat overal flinke steken vallen en komt niet hoger dan een 1,8. Rabobank scoort met een 9 wel goed op klantenservice en haalt hierdoor gemiddeld nog net een voldoende (5,6). ABN Amro (5,4) en ING (5,8) zitten tevens in de achterhoede, net achter Easybroker met een 6,7.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.