Ads Top

Ontwikkeling nieuw Groen Spaar Deposito loopt vertraging op

Tot medio 2020 konden spaarders van ABN AMRO Groenbank voor een groendeposito terecht bij Moneyou. In augustus 2020 is echter besloten alle spaaractiviteiten van Moneyou stop te zetten.

ABN AMRO Groenbank zal een nieuw Groen Spaar Deposito aanbieden via het ABN AMRO kanaal. Vanwege internationale regelgeving die in dit traject moet worden meegenomen heeft de ontwikkeling van het nieuwe Groen Spaar Deposito echter vertraging opgelopen.

ABN hoopt eind 2021 of begin 2022 een nieuwe Groen Spaar Deposito te kunnen aanbieden. Hoewel ABN AMRO Groenbank tijdelijk de mogelijkheid mist om onder de groenregeling spaargeld aan te trekken, heeft dit geen gevolgen voor het financieren van groene projecten.

Om voldoende funding te borgen voor ABN AMRO Groenbank is er een reguliere overbruggingsfaciliteit vanuit ABN AMRO beschikbaar die kan worden gebruikt totdat de nieuwe groene deposito via ABN AMRO beschikbaar is. Zodra dit het geval is wordt de funding uit de overbruggingsfaciliteit vervangen door spaargeld dat wordt aangetrokken onder de groenregeling.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.